Wczytuję dane...
Kod producenta: CS-TBL-106
Waga produktu: 0.055 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Sprzedanych produktów: 1035

Połączenie dwóch światów: północy i południa- żurawina rosnąca tylko na półkuli północnej i ziarno Hispaniola z Republiki Dominikany.

Kwaskowatość i słodycz żurawiny przenikają się w tej propozycji z owocowo-cytrusowymi aromatami tego szczególnego rodzaju ziarna. Niektórym to połączenie może wydać się banalne, ale jesteśmy przekonani, że po spróbowaniu ta czekolada zachwyci nawet największych sceptyków.

Dominikana 70% kakao Grand Cru

Nasza Dominikana powstała ze szczególnego rodzaju ziarna - Hispaniola (które stanowi zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany). Hispaniola zdecydowanie wyróżnia się spośród innych, nadając czekoladzie wyjątkowy charakter i siłę. Dlatego też Dominikana dedykowana jest miłośnikom mocnej, gorzkiej czekolady, przełamanej owocowym posmakiem suszonej śliwki, aromatem tytoniu i wyraźną cytrusową nutą.

Cechy:

  • single origin (czekolady jednorodne z ziarna pochodzącego z określonego kraju)
  • hand made (czekolady wytwarzane ręcznie od ziarna do tabliczki)
  • gluten free (czekolady narutalnie bezglutenowe)
  • sugar free (czekolady bez dodatku cukru)

Składniki: prażone ziarno kakao z Republiki Dominikany (70%), cukier, suszona żurawina 9% (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy). Czekolada: masa kakaowa min. 70%

Masa netto: 55 g 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 2417 kJ / 575 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy nasycone: 23 g
Węglowodany:  55 g
w tym cukry: 34 g
 Błonnik:  3,4 g
Białko:  8,7 g
Sól:  0,0 g
NEWSLETTER
Odważyliśmy się zmienić nasze życie, aby stworzyć coś wyjątkowego.
Wyrabiamy prawdziwą czekoladę bezpośrednio z ziaren kakaowca.  

Dowiedz się więcej