Nierafinowana mleczna czekolada do picia z ziarna Kolumbii
Seria czekolad do picia powstała nieprzypadkowo z kolumbijskiego ziarna kakao o nazwie Trynitario. U Kolumbijczyków czekolada jest jednym z najpopularniejszych napojów, który wręcz stanowi pewną tradycję. Prawdopodobnie właśnie dlatego Kolumbia wypada tak dobrze w rankingu najszczęśliwszych Krajów. ;)
Standardowym śniadaniem jest gorąca czekolada zagryzana serkiem mozzarela lub croissantem. Inspirując się ich tradycją, postanowiliśmy czerpać z tego co najlepsze w ziarnie kakao i stworzyć rozpuszczalne tabliczki do samodzielnego przygotowania czekolady w zaciszu domowym na mleku lub wodzie. Czekolada jest nierafinowana, co oznacza, że zachowuje swoje naturalne właściwości zdrowotne, a jej smak jest bardziej intensywny.
Jedna porcja czekolady do picia wystarcza na 2 napoje.
Mleczna czekolada do picia ujmuje swoją delikatnością.
Składniki: cukier, prażone ziarno kakao z Kolumbii, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, masło klarowane (z mleka), błonnik kakaowy.
Masa kakaowa min. 44%.
Może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna: | 2409 kJ / 574 kcal |
Tłuszcz: | 36 g |
w tym kwasy nasycone: | 23 g |
Węglowodany: | 51 g |
w tym cukry: | 43 g |
Błonnik: | 1,2 g |
Białko: | 10 g |
Sól: | 0,23 g |
Masa netto: 60 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.