Nasza czekolada z Wenezueli pochodzi z mieszanki ziaren kakaowca Criollo i Trinitario, pochodząca z regionu Sur del Lago. W czekoladzie można wyczuć nuty smakowe orzecha włoskiego, wiśni, aronii i czerwonej porzeczki..
Wenezuela 70% kakao Grand Cru
Nasza Wenezuela to hybryda ziaren kakaowca Criollo i Trinitario, pochodząca z regionu Sur del Lago. W czekoladzie wyczuć można nuty smakowe orzecha włoskiego, wiśni, aronii i czerwonej porzeczki.
Cechy:
- single origin (czekolady jednorodne z ziarna pochodzącego z określonego kraju)
- hand made (czekolady wytwarzane ręcznie od ziarna do tabliczki)
- gluten free (czekolady narutalnie bezglutenowe)
- vegan (czekolady odpowiednie dla wegan)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Może zawierać mleko, orzechy.
Składniki: prażone ziarno kakao z Wenezueli (70%), cukier. Masa kakaowa min. 70%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 2509 kJ / 597 kcal
Tłuszcz: 38 g
w tym kwasy nasycone: 25 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 30 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 9,5 g
Sól: 0 g
Masa netto: 50 g