Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.05 kg
Realizacja zamówienia: 2 dni
Sprzedanych produktów: 8

Czekolada BIO 70% kakao Belize

W południowym Belize 90% farmerów posiada bardzo małe gospodarstwa, które zostały podarowane przez rząd, aby umożliwić przeżycie.

204 rodziny uprawiają kakaowce, które są skupowane przez PeiniPlantation. Stały odbiór ziarna umożliwia farmerom rozwój gospodarstw i umożliwia lepsze życie rodzinom.

Jest to lokalne belizyjskie Trynitario skrzyżowane z Criollo.

Fermentacja i suszenie

Fermentacja i suszenie jest przeprowadzane w jednym miejscu, aby zapewnić powtarzalność.

Ziarno fermentuje przez 7 dni w skrzyniach wykonanych z drewna Santa Maria.

Suszenie przebiega na drewnianych stołach. Ziarno jest regularnie mieszane grabiami.

Nuty smakowe: mocna cytrusowa podstawa. Początek z nutkami miękkich owoców tropikalnych, a końcówka z aromatami orzechów arachidowych i nerkowca.

Składniki: prażone ziarno kakao Criollo*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*.

Masa kakaowa: min. 70%.

*surowce z rolnictwa ekologicznego.

Może zawierać mleko i orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna:

2578 kJ/ 619 kcal
Tłuszcz: 43 g
w tym kwasy nasycone: 

28 g 

Węglowodany: 48 g 
w tym cukry: 28 g 
Błonnik: 2,9 g 
Białko: 8,8 g
Sól: 0 g 

Masa netto: 50 g 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

NEWSLETTER
Odważyliśmy się zmienić nasze życie, aby stworzyć coś wyjątkowego.
Wyrabiamy prawdziwą czekoladę bezpośrednio z ziaren kakaowca.  

Dowiedz się więcej