Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabliczka ta powstała specjalnie dla tych, którzy eliminują cukier ze swojej diety, ale nadal chcą cieszyć się smakiem dobrej czekolady. Ziarna z Ekwadoru dostarczają niebanalnych aromatów jaśminowo-korzennych, a ksylitol, który doskonale zastępuje cukier, ma właściwości antybakteryjne i odkwaszające. Ta propozycja jest dowodem na to, że czekolada również może być składnikiem dobrze zbilansowanej diety.
Składniki: prażone ziarno kakao z Ekwadoru (80%), ksylitol. Masa kakaowa min. 80%. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Może zawierać mleko i orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna: | 2485 kJ / 594 kcal |
Tłuszcz: | 44 g |
w tym kwasy nasycone: | 29 g |
Węglowodany: | 45 g |
w tym cukry: alkohole wielowodorotlenowe: |
0,0 g 20 g |
Błonnik: | 3,6 g |
Białko: | 11 g |
Sól: | 0,0 g |
Masa netto: 50 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.