Migdały w mlecznej czekoladzie
Migdały to częsty element diety sportowców oraz wegetarian. Owoce migdałowca zawierają więcej białka niż niektóre rośliny strączkowe. Kobiety, które marzą o pięknych włosach i paznokciach ucieszy również zawartość witaminy B w migdałach. Oczywiście lista zdrowotnych właściwości jeszcze się nie kończy. My jednak uwielbiamy migdały za ich cudowny smak w połączeniu z mleczną czekoladą. Zdecydowanie warto się skusić na taką chwilę przyjemności.
Składniki: czekolada mleczna 64% (cukier, prażone ziarno kakao, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, emulgator (lecytyna słonecznikowa), laska wanilii), migdał prażony 35%, błonnik kakaowy.
Masa kakaowa min. 44%.
Może zawierać inne orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna: | 2356 kJ / 561 kcal |
Tłuszcz: | 39 g |
w tym kwasy nasycone: | 15 g |
Węglowodany: | 41 g |
w tym cukry: | 30 g |
Błonnik: | 14 g |
Białko: | 5,9 g |
Sól: | 0,17 g |
Masa netto: 40 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu