Prawdziwy – autentyczny, niesfałszowany [wg Słownika języka polskiego PWN]

Czy znasz smak prawdziwej czekolady? Ciemny, intensywny, wydobyty z głębi ziarna kakaowca, uwodzący, a nawet uzależniający…
Wielkie korporacje produkujące czekoladę na masową skalę dążą do zwiększania zyskowności. W tym celu do ich wyrobów dodawane są aromaty, emulgatory i inne „ulepszacze”. Zdecydowana większość czekolad powstaje z półproduktów, co zmniejsza cenę, ale sprawia, że smak prawdziwego kakao gdzieś zanika…

Jako producent czekolady dbamy aby nasza czekolada była wyrabiana wyłącznie ze składników o najwyższej jakości. Własnoręcznie wybieramy najlepsze ziarna i wytwarzamy z nich miazgę kakaową, do której następnie dodawane są pozostałe surowce. Nasza czekolada to autentyczny, niczym niesfałszowany smak.

Każda tabliczka jest wyjątkowa

Nasza czekolada jest wyrabiana ręcznie w tradycyjny sposób, tak jak przed wiekami. To odróżnia nas od fabryk, w których na wielką skalę produkowane są tony przeciętnej czekolady. W naszej manufakturze wyrabiamy małe ilości czekolady, dzięki czemu każdej tabliczce możemy poświęcić wiele uwagi i troski.

Jesteśmy jedyną manufakturą w Polsce, która z ziaren kakaowca w magiczny sposób tworzy prawdziwą czekoladę. Odbicie naszej pasji można dostrzec w każdym kawałku.

Długoletnie badania naukowe potwierdzają wiele pozytywnych skutków jedzenia czekolady!

Oto kilka interesujących faktów:

  • Czekolada zawiera przeciwutleniacze chroniące nasze komórki przed uszkodzeniami i starzeniem
  • Podczas jedzenia czekolady wydzielają sie endorfiny, czyli hormony szczęścia.
  • Zawarte w czekoladzie kakao hamuje rozwój bakterii wytwarzających kwasy, które trawią nasze zęby.
  • Zastąpienie wysokokalorycznego deseru małą porcją dobrej czekolady pozwala zrzucić nadwagę bez odmawiania sobie słodyczy.
  • Czekolada jest doskonałym źródłem potasu, żelaza, fosforu, cynku i miedzi.